با توجه به رشد روز افزون مشاغل در اصناف مختلف و رقابتی شدن بازار کسب و کار ، توجه جدی به امور کسب و کار در هر زمینه شغلی امری اجتناب ناپذیر است . علت اینکه اغلب کسب و کارها با اشتیاق زیادی فعالیت خود را شروع می کنند اما در کوتاه مدت با ندامت و گاه زیان های مالی آن را به دست فراموشی می سپارند عدم آگاهی لازم از فرصت ها و تهدیدهای آن زمینه شغلی است .
البته این تنها در خصوص کسب و کارهای نوپا نیست و گاهاً مجموعه هایی با سوابق بالا هم ممکن است در بازه های زمانی مختلف بدون رشد و افزایش چشمگیر موفقیت ، بازار را به رقبا واگذار کنند .
مشاوره نه تنها در کسب و کار که در تمام نیازها می تواند نقشی اساسی ایفا کند . البته فردی به عنوان مشاور می تواند مفید باشد که در حوزه فعالیت و ارائه خدمات خود علاقه و اشتیاق کافی و لازم را داشته باشد تا بتواند در ارائه راهکارهای هر چه مفیدتر و هدفمند اقدام نماید .
آنچه امروزه منجر به فروپاشی خیلی از مشاغل می شود ، سطحی نگری ها است . آنچه مسلم است مشاوره نیاز طبیعی بشر بوده و هست . در بسیاری از موارد هم مشاوره صورت می پذیرد اما در خروجی نتیجه ای حاصل نمی شود ؛ در اغلب این موارد کارفرمایان محترم همچنان اصرار بر دانسته ها و تصمیمات خود دارند و قطعاً تا مادامی که کارفرما آمادگی تغییر را نداشته باشد ؛ مشاوره هیچ سودی نخواهد داشت.
ارائه مشاوره و بازخورد آن امری دوطرفه بین مدیر تبلیغات و کارفرما می باشد . مدیر تبلیغات مشاوره را در چند مرحله انجام می دهد تا تسلط کافی بر موضوع فعالیت کارفرما حاصل شده ، ضمن تحلیل و بررسی مسائل و مشکلات و در نظر گرفتن امکانات در دسترس ؛ نسبت به ارائه راهکارهای مناسب اقدامات لازم را انجام دهد . آنچه که بسیار حائز اهمیت است ، صرف زمان یا هزینه در کسب آموزش و مشاوره به منزله یک سرمایهگذاری سودآور بوده که می تواند به عنوان ابزاری مهم در راه گشایی مسائل و مشکلات موجود و پیش روی بنگاه های اقتصادی همراه با افق های روشن ارائه کند تا ضمن برخورداری از نتایج مفید از صرف هزینه های هنگفت و غیر ضروری پیشگیری نماید .
همانطور که پیش تر اشاره شد یکی از مهمترین عواملی که سبب فروپاشی و شکست کسب و کارها می شود سطحی نگری ها است . تصور اینکه شخصی در یک حوزه کاری موفق است اگر ما هم وارد آن شغل شویم موفق می شویم یا اقدامات مشابهی در خصوص یک شغل و الگوبرداری های غیر منطقی و ناقص از همکاران ، ناشی از همین سطحی نگری ها است که اگر نسبت به رفع آن اقدام نشود ، شکست در چند قدمی آن کسب و کار خواهد بود .
متاسفانه در بسیاری از کسب و کارها اقدام مقدم بر تحقیق ، بررسی و مشاوره است . مشخص است نتیجه چه می شود . لذا بهره مندی از مشاوره در تمام طول کسب و کار و البته قبل از هر اقدامی توصیه می شود .
حال به برخی از مزایای حضور مشاور در کسب و کار و تجارت اشاره می کنیم :
- استفاده حداکثری از امکانات و توانایی های در دسترس کسب و کار کارفرما
- بررسی و شناسایی مشکلات موجود و احتمالی آینده و ارزیابی های لازم جهت مرتفع نمودن آن ها
- پیشگیری از صرف هزینه های بالا و غیر ضروری
- پیشنهاد و ارائه بهترین و مناسب ترین ابزار تبلیغات ، فروش و بازاریابی بر اساس بودجه و نیاز کارفرما در بازه های زمانی مختلف
- کاهش اقدامات با ریسک پذیری بالا
- ایجاد حس شادابی ، آرامش و سرزندگی به کارفرما و کارمندان مجموعه با ارائه راهکارهای انگیزشی
- ارائه ایده های جدید و خلاقانه در جهت پیشبرد اهداف مجموعه
- پیشنهاد حذف ، اضافه یا جایگزین نمودن عوامل و فاکتورهای هر مجموعه در جهت افزایش بهره وری و راندمان
- ارائه مشاوره در خصوص انعقاد قراردادهای کاری هر مجموعه با مشتریان هدف جهت پیشگیری از ضررهای احتمالی
- ارائه مشاوره و پیشنهادهای لازم به کارفرما جهت استخدام و بکارگیری نیروهای مناسب هر مجموعه
- ارائه مشاوره و پیشنهادهای مختلف در بازه های زمانی خاص حتی بدون درخواست کارفرما
- حضور در محل کاری کارفرما و مجموعه جهت بررسی موارد از نزدیک جهت ارائه پیشنهادهای برتر
- ارائه برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت با بررسی کامل موضوع و ذکر دلایل
- یاری رساندن و همراهی نمودن کارفرما و مدیران یک مجموعه در اتخاذ تصمیم های برتر
- و ....