دیجیتال مارکتینگ را می توان به عنوان مدلی از تبلیغات و بازاریابی برای فروش محصول یا خدمت دانست که با استفاده از ابزارهای الکترونیکی به این امر می پردازد . اگر رادیو را به عنوان یکی از این ابزارها در نظر بگیریم ، کاملاً مشهود است که این روش از قدمت بالایی برخوردار بوده و آنچه که این مدل از تبلیغات را بسیار رایج نموده است افزایش روز افزون ابزارهای این مدل تبلیغاتی می باشد .
در دسترس بودن فضای نت برای طیف گسترده ای از مردم و نیز افزایش رو به رشد ابزارهای الکترونیکی ، سبب شده بیش از پیش این مدل از تبلیغات مورد استقبال قرار گرفته و نقش موثر آن در بسیاری از کسب و کارها کاملاً احساس شود . توجه به این نکته ضروری است که دیجیتال مارکتینگ به عنوان یکی از ابزارهای تبلیغات می باشد و گستردگی آن به معنای نادیده گرفتن سایر ابزارهای حوزه تبلیغات نیست . ضمن اینکه در هر زمینه کسب و کار تناسب انتخاب یک یا چند ابزار تبلیغاتی با موضوع فعالیت و استراتژی تبلیغات از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار است .
در دیجیتال مارکتینگ کانال های بازاریابی به دو گروه آنلاین و آفلاین تقسیم بندی می شود که بسته به نیاز و سایر فاکتورهای در دسترس می توان نسبت به انتخابی صحیح و منطقی اقدام نمود .
وب سایت ها ، تبلیغات کلیکی ، ایمیل مارکتینگ ، افیلیت مارکتینگ و سوشیال مدیا مارکتینگ را می توان به عنوان بخشی از ابزارهای بازاریابی آنلاین دانست . رادیو ، تلویزیون و پیامک تبلیغاتی نیز از مهمترین ابزار آفلاین دیجیتال مارکتینگ به شمار می روند .
همانطور که این ابزارهای تبلیغاتی ، سطح وسیعی از جامعه را پوشش می دهد ، تلاش برای موفقیت های چشمگیر را نیز دو چندان می کند زیرا رقابت در طیف وسیعی از مشاغل مشابه از یک طرف و میزبان مخاطبانی با سلایق مختلف و نیازهای متغیر از سویی دیگر کاملاً طبیعی است .
بنابراین ورود به این حوزه از تبلیغات بدون دانش و اطلاعات لازم و نیز عدم توجه به نیازمندی های بازار هدف ، می تواند منجر به شکست کسب و کار گردد .