برای بازاریابی تعاریف بسیاری را می توان مطرح نمود اما به بیانی ساده بازاریابی را می توان مجموعه فعالیت ها و اقداماتی دانست که جریان سازی رسیدن محصول یا خدمت را از تولید کننده به مصرف کننده هدایت می کند .
یکی از اهداف مهم بازاریابی فروش و یا افزایش فروش محصول یا خدمت یک مجموعه می باشد . شاید بنظر برسد با افزایش چشمگیر رسانه های ارتباطی انجام اینکار و رسیدن به نتایج مطلوب کار ساده ای باشد اما در عمل اینطور نیست و برخلاف تصور عموم بازاریابی در خصوص یک محصول یا خدمت همچنان یک امر تخصصی بوده و مسائل و مشکلات خود را دارد .
مشکل در زمانی به اوج خود می رسد که گاهاً تبلیغات با بازاریابی اشتباه گرفته می شود در صورتیکه این دو مکمل هم هستند اما در یک جایگاه نبوده و نباید از یک منظر دیده شوند . همانطور که تبلیغات در استفاده از یک رسانه یا یک شیوه خلاصه نشده و مجموعه ای از ابزارهای تبلیغاتی را شامل می شود ، بازاریابی هم به عمل یک شخص در جهت برآورده کردن نیاز که همان فروش یا افزایش فروش یک محصول یا خدمت می باشد نیست .
بازاریابی حاصل یک تفکر مبتکرانه در سایه تحلیل و بررسی بازار همراه با ایده های نو و خلاقانه بوده که گاه چندین تیم حرفه ای در زمینه های مختلف در مورد آن فعال بوده و با مدیریت مدیر تبلیغات و بازاریابی به آن شکل و نظم داده می شود تا بهترین نتایج حاصل شود . یکی از دلایلی که امروزه سبب شده آگهی های استخدام بازاریاب رو به افزایش بوده و مدام در حال تکرار شدن باشد عدم توجه به همین موضوع مهم است .
بازاریابی نیز همچون سایر فعالیت ها نیازمند برنامه ریزی و رسیدن به نتایج مفید در گرو گذشت زمان است و این بستگی به این دارد که برنامه ریزی کوتاه مدت یا بلند مدت تنظیم شده باشد . هر چقدر این برنامه ریزی دقیق تر و حساب شده تر باشد قطعا نتایج بلند مدتی را هم در پی خواهد داشت .
به هر حال بازاریابی خود یک سرمایه گذاری است و همانطور که هیچ شخص حقیقی یا حقوقی تمایل به سرمایه گذاری با ریسک بالا را ندارد ، لذا مدیران مجموعه های موفق همواره سعی بر این دارند تا قبل از هر اقدامی نسبت به این مهم سرمایه گذاری نموده تا با داشتن یک برنامه دقیق ، منظم و حساب شده کوتاه مدت یا بلند مدت مسیر را برای رسیدن به اهداف خود هموار نمایند .