لزوم داشتن یک عکس با کیفیت و سطح بالا و استفاده آن در اکثر رسانه های تبلیغاتی امری انکار ناپذیر بوده که امروزه بسیاری از صاحبان بنگاه های اقتصادی و کسب و کارها نیز این مهم را در نظر دارند . اما یکی از معضلاتی که همواره وجود داشته و دارد دغدغه آن ها جهت دسترسی به عکاسان حرفه ای و متعهد به این امر می باشد تا اندازه ای که ، ممکن است از اقدام در این خصوص منصرف و به عکس های خیلی ابتدایی و یا استفاده از آرشیوهای قبلی اکتفا کنند .
از دیگر مسائلی که در این مورد وجود دارد هزینه های بعضاً بالا و عدم نزدیکی تعرفه ها در این خصوص می باشد که کارفرما را در انتخاب یک گزینه مناسب دچار تردید می کند. از آنجایی که در بسیاری از پروژه های تبلیغات ؛ عکاسی بخش مهمی از آن را به خود اختصاص می دهد که البته گاهاً هزینه های بالایی را نیز در بر می گیرد بر آن شدیم تا این خدمت را نیز در کنار سایر خدمات ، به کارفرمایان گرامی خود ارائه داده و نگرانی ها و دغدغه آنان را در راستای کسب نتیجه هر چه بهتر ، مرتفع نمائیم .
به طور کلی آنچه که امروزه بسیار باب شده اینست که بسیاری تصور می کنند صرف داشتن یک دوربین حرفه ای و گران قیمت و گذراندن یک دوره آموزشی عکاسی آنها را به یک عکاس حرفه ای تبدیل نموده و می تواند بسیاری از هزینه ها را کاهش دهد . اما این فرضیه کاملاً اشتباه است و این موضوع نه در خصوص عکاسی ؛ که در خیلی از امور دیگر هم صادق می باشد .
قطعاً یک عکاس در یک یا چند سطح کاری ، تجربه های متعدد و متفاوتی را در کارنامه کاری خود دارد که در خروجی بهتر هر پروژه نقش بسزایی خواهد داشت .
به منظور درک بهتر موضوع به بررسی برخی از انواع عکاسی ، کاربرد و نکات هر یک می پردازیم تا دید بهتری نسبت به این مهم کسب نموده ، انتخاب و تصمیم گیری مطمئن تری را برای خود رقم بزنید .
عکاسی صنعتی
این سطح از عکاسی که به طور ویژه در صنایع مختلف کاربرد دارد بسیار حائز اهمیت بوده و تخصص های لازم خود را می طلبد . آنچه در ظاهر بنظر می رسد اینکار ، کار سختی نبوده و بسیاری افراد حتی خود کارفرما هم می تواند یک عکس صنعتی از پروژه خود تهیه کند که گاهاً این مهم را با استفاده از دوربین های تلفن همراه خود انجام می دهند .
در انواع سبک های عکاسی به ویژه عکاسی صنعتی ، پارامترهایی که بنظر ساده می آیند بسیار در خروجی کار تاثیر گذار هستند . یکی از این موارد نور صحنه می باشد . اغلب تصور می کنند همین که نوری در فضا هست کفایت می کند یا حتی به استفاده از نرم افزارهای روتوش تصاویر جهت تنظیمات نور اکتفا می کنند . اما واقعاً اینطور نیست چرا که هر محصول یا خط تولید و بسیاری از سوژه های دیگر نوعی از نور را می طلبد تا در زاویه ای مشخص بتوان تصاویر با کیفیتی از آن تهیه نمود . گاهی بر خلاف تصور ، لازم است نور در یک پروژه کاهش و یا متمرکز به قسمت خاصی از سوژه باشد تا مشکلات ناشی از انعکاس های ناخوشایند را مرتفع نماید .
در هیچ سبکی از عکاسی نمی توان یک الگوی واحد را برای کار در نظر گرفت . به عنوان مثال تصور کنید یک شرکت صنعتی تولید کننده انواع قطعات در اشکال و سایزهای مختلف می باشد . قطعاً هر یک از این قطعات در زوایای مختلف دارای انعکاس های مختلفی هستند ضمن اینکه ممکن است زاویه دید در یک محصول با محصولی دیگر از نظر جزئیات و بسیاری پارامترهای دیگر متفاوت باشد .
از آنجایی که در صنایع مختلف هزینه های بسیار بالایی در تاسیس و راه اندازی یک فعالیت همیشه وجود داشته و دارد و از طرفی رشد چشمگیر فروش ، بازاریابی و تبلیغات در گرو تولید محتوای با کیفیت و درخور محصول مورد نظر است ؛ لازم است تا کارفرمایان محترم نگاه ویژه ای به این مهم داشته و در انتخاب گزینه های مناسب دقت لازم و کافی را به عمل آورند .
عکاسی تبلیغاتی
هر محتوایی که در خصوص تبلیغات و بازاریابی تولید شود که فاقد تصویر مناسب و مرتبط باشد ، بسیار از تاثیرگذاری آن کم می شود . امروزه در طرح های گرافیکی برای معرفی بهتر یک محصول یا خدمت لازم است تا تصویری هم در کنار متن و سایر توضیحات آورده شود تا در تاثیرگذاری هر چه بهتر مخاطب یاری رسان باشد . در واقع وجود یک تصویر با کیفیت در بسیاری از رسانه های تبلیغات ، در تاثیر گذاری هر چه بهتر روی مخاطب هدف بسیار مهم بوده که در خصوص مجلات و آگهی نامه های تبلیغاتی به دلیل تراکم بالای سفارشات ، این مهم بیشتر خود را نشان می دهد . گاهی یک عکس تبلیغاتی حرفه ای می تواند به اندازه چند پاراگراف متن ، به بیان محصول یا خدمت مورد نظر پرداخته و جایگاه ویژه ای در ذهن مخاطب ایجاد نماید .
عکاسی هوایی
نوع دیگری از عکاسی است که امروزه با ابزاری همچون هلی شات در دسترس بوده و گاهی به صورت مکمل در کنار برخی دیگر از سبک های عکاسی همچون عکاسی صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد . این سبک از عکاسی علاوه بر زیبایی و جذابیت خاصی که دارد ؛ دقت ، مهارت و تخصص لازم را هم می طلبد که خروجی یک تصویر بسیار با کیفیت و مناسب باشد . گاهی یک مجموعه یا یک خط تولید اینقدر طولانی و گسترده است که نمی توان به سبک های عکاسی دیگر اکتفا کرد و لازم است تا با یک یا چند تصویر هوایی و دید از بالا ؛ زاویه دید ویژه ای را از حضور مخاطب گذراند و او را در شناخت هر چه بهتر مجموعه یاری نمود .
عکاسی خبری
شاید یکی از ویژگی های بارز عکاسی یعنی شکار لحظه ها را بتوان در این سبک از عکاسی بخوبی درک نمود . چرا که در تهیه یک عکس خبری زمانی برای یک نورپردازی خوب ، زاویه ای مشخص و بسیاری از پارامترهای دیگر وجود ندارد . ضمن اینکه در تهیه عکس خبری تعداد عکاسان خبری بسیار زیاد بوده و قرار گرفتن در مکانی که بتواند عکاس را در تهیه یک عکس قابل قبول و با حداقل لرزش و افت کیفیت یاری نماید بسیار مهم بوده و این موردی است که اهمیت تخصصی بودن عکاسی در این سبک را به خوبی متذکر می شود . تفاوتی نمی کند که عکس خبری از یک رویداد باشد یا از احداث یک پروژه و یا رو نمایی از یک محصول یا خدمت . بلکه آنچه بسیار مهم است توجه به موضوع ، کیفیت و نیز نحوه استفاده آن در امر تولید محتوا و البته تاثیر گذاری در امر تبلیغات می باشد .