تبلیغات آنلاین که به عنوان یکی از ابزارهای مهم تبلیغاتی در سراسر جهان مطرح می باشد سال هاست که در کشور ما نیز به یکی از رسانه های نسبتاً رایج در این خصوص تبدیل شده و مورد استقبال بسیاری از کسب و کارها و بنگاه های اقتصادی خرد و کلان قرار گرفته است .
این رسانه تبلیغاتی مبتنی بر نت ، می تواند در کنار سایر رسانه های تبلیغات نقش موثر و سازنده ای در افزایش فروش محصول یا خدمات هر کسب و کاری داشته باشد .
امروزه با گستردگی و پیشرفت تکنولوژی و در دسترس بودن اینترنت از یک طرف و تامین نیازهای حداکثری افراد جامعه در طیف گسترده ای از وب سایت ها از سویی دیگر ، این فضا را به محیطی مناسب برای امر تبلیغات تبدیل نموده است . همچنین جهت بهره مندی از این رسانه ، روش های بسیار متعددی در دسترس بوده که علاوه بر صرف هزینه ای پایین نسبت به بسیاری از رسانه های تبلیغات ، امکان برقراری ارتباط با مخاطبان هدف و ارزیابی بازخورد حاصل از آن را تا حد بسیار بالایی فراهم و میسر می سازد.
وب سایت ها ، فیس بوک ، تلگرام ، اینستاگرام و مواردی از این دست که هر روز به تعداد آن ها افزوده می شود تنها بخشی از ابزارهای در دسترس در حوزه تبلیغات آنلاین می باشد که هر بنگاه اقتصادی و با هر زمینه کسب و کار می تواند از آن ها بهره مند شود . رسانه تبلیغات آنلاین در کنار مزایایی که دارد ، مدیریت در تولید محتوا و به روز بودن آن است که می تواند بازخورد خوب و قابل توجهی را برای کسب و کار حاصل نماید و صرفاً ایجاد یک وب سایت یا یک کانال در شبکه های اجتماعی همچون اینستاگرام نقش زیادی در پیشبرد اهداف استراتژیک یک بنگاه اقتصادی ایفا نمی کند ؛ موضوع مهمی که امروزه بسیار در مورد آن سطحی نگری شده و نتیجه ای جز متضرر شدن کارفرما را بدنبال ندارد . ورود افراد غیر متخصص در زمینه تولید محتوا نیز به این مهم بیشتر دامن می زند .
نکته مهم دیگری که در این خصوص بسیار حائز اهمیت می باشد اینست که بسیاری از کارفرمایان بدون دانش و اطلاعات لازم اقدام به استفاده از این ابزارهای رسانه آنلاین نموده و ناخواسته موجبات شکست کسب و کار خود را رقم می زنند .
به عنوان مثال اگر اینستاگرام را به عنوان یکی از ابزارهای این رسانه در نظر بگیریم ، موضوعی تحت عنوان فالوور دغدغه بسیاری از صاحبان کسب و کار می باشد ؛ بدون اینکه تعریف صحیحی از آن داشته باشند . آنچه برای آنها مهم است تعداد بالا و افزایش روز افزون آن بوده تا در بین رقبای خود بتوانند مطرح شوند و تصور اشتباهی که این باور را در آنان ایجاد نموده اینست که اگر تعداد فالوور کم باشد موفقیتی در انتظار کسب و کار آنان نیست . تصور اشتباهی که متاسفانه سبب شده افراد بسیاری به جای اینکه در صدد افزایش مخاطبان هدف خود باشند ، خواسته یا ناخواسته تحت تاثیر فالوورهای رقبای خود که اغلب واقعی هم نبوده قرار می گیرند و زمینه را برای صرف هزینه های گزاف و رقابتی غیر منطقی رقم می زنند . مخاطبینی که اغلب هویت مشخصی ندارند و پیام هایی که مشخص نیست بر چه اساسی شکل می گیرد ، موجی از بی صداقتی و نارضایتی را رقم می زند که در بسیاری از موارد جبران ناپذیر بوده و سبب متضرر شدن بسیاری از افراد جامعه در مقابل ثروتمند شدن گروهی دیگر می شود .